Az emelkedés éve jöhet Balatonalmádiban (veol.hu)

Az összefogásban, az egységes kiállásban van a város ereje – hangsúlyozta Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere újévi köszöntőjében, amelyet a nemrégen kialakított jégpálya mellett tartott meg komoly érdeklődés mellett.

Kepli Lajos beszédét azzal kezdte, mosolyog a szíve, hogy télen ilyen tömeg gyűlt össze. Számára ez is azt jelzi, van élet, pezsgés, mozgás a városban és nemcsak a nyári szezonra jellemző ez.

Bízzunk benne, hogy 2022-ben végre megszabadulunk a koronavírustól és ugyanazt az életet tudjuk élni, mint a járvány előtt. Remélem, az év második felére visszazökken minden a rendes kerékvágásba – fogalmazott.

Kepli Lajos visszatekintve 2021-re elmondta, a nehézségek ellenére sok szép sikernek örülhetett Almádi lakossága, és a közösségi élet is fellendült. Szerinte a pandémia rávilágított arra, milyen értékesek a közösségeink, és milyen fontos, hogy együtt lehessünk.

Teljes összefogás eredményeként valósult meg Almádi legújabb attrakciója, a jégpálya, amely egy úttörő kezdeményezés a városban. A képviselőtestület is megmutatta, hogy az összefogásban, egységes kiállásban a város igazi ereje. Szeretném, ha 2022-ben Almádi mottója az összefogás lenne – emelte ki az elöljáró.

A város első embere hozzátette még, rengeteg önzetlen ember él Almádiban, akik önkéntes munkájukkal sokat tesznek a közért.

Az idei esztendő egyik legfontosabb beruházása a bölcsőde lesz: az öt csoportos, 65 fős intézmény még az első negyedévben megnyithatja kapuit. Továbbá 400 millió forintos kormányzati forrásból útfelújítási program kezdődik, amelynek keretein belül megújulnak az oktatási intézményekhez vezető és a városközpont útjai, továbbá minden városrészben egy-egy utca is új burkolatot kap. Már megkezdődtek az új multifunkciós csarnok építésének előkészületei is, amire 100 milliót költhetnek el.