Az Egyesült Királyság nagykövete tartott előadást a balatonalmádi gimnáziumban (veol.hu)

Elő­adást tartott és a diákok kérdéseire is válaszolt Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban.

A diplomatát a középiskola harmincéves fennállását ünneplő programsorozatot záró héten látták vendégül – írja a veol.hu. A találkozót augusztus óta szervezte Czuczor Sándor jószolgálati nagykövet, az intézmény első igazgatója és Simon Orsolya igazgatóhelyettes. A skót származású Iain Lindsay-t egyórás látogatásának elején skót népdalok éneklésével fogadták a diákok, majd a nagykövet rövid előadást tartott, amely után a tanulók kérdezhették őt.

A diplomata – aki felsőfokú magyar nyelvtudását is megcsillogtatta a találkozón a Nemzeti dal több versszakának elszavalásával – kedélyesen beszélt skót gyökereiről, a nagyköveti munka feladatai­ról. Elmondta, a legnagyobb munkát a brexittel kapcsolatos egyeztetések jelentették számára az elmúlt években. Iain Lindsay beszélt Magyarországról alkotott benyomásairól, valamint személyes kérdésekre is válaszolt.

A jó hangulatú találkozón a gimnázium Erasmus+ programjában részt vevő külföldi diákok is kérdeztek a nagy­követtől, akit a program zárásaként Dudásné Pirik Mariann igazgató körbevezetett az is­kolában.