Az egészség volt a legfontosabb Révfülöpön (balatontelevizio.hu)

Révfülöpön a tavalyi évben Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztő pályázata 53,5 millió forintos támogatása segítségével valósult meg a két strandon fejlesztés, valamint önerőből 20 milliós költséggel végezték el a homokozást a Császtai strand medrében és mintegy 10 millió forintból elkészült az automata öntözőrendszer, tereprendezés, és térkövezés.

A község polgármestere, Kondor Géza elmondta, hogy a Magyar Falu program keretében elkészült a temetőben az urnafal, az óvodai játszótér és a Lugas kör aszfaltozása – írja a balatontelevizio.hu.  A Belügyminisztérium zártkerti utak pályázata közel 10 millió forinttal segítette a Gugyor területrész martaszfaltos útfelújítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 29 millió forinttal járult hozzá az iskola tető szigeteléséhez, a Miniszterelnökség szintén 29 millióval a kilátó újjá építéséhez. Sokak számára okozott örömet a vasútállomással szemközti terület, és a Káli úti Ottawa emlékhely parkosítása, melyhez többen csatlakoztak kétkezi munkájuk, szaktudásuk hozzáadásával. Az ünnepi hangulatot fokozta a szintén önerőből megvalósuló díszkivilágítás megújítása, a párját ritkító Betlehem létesítése – mondta a polgármester.

Kondor Géza úgy véli, tavaly a legfontosabb az volt, hogy a szabályok betartásának köszönhetően nem vált gócponttá a település.

Szintén hálát adhatunk a sorsnak, hogy a nyárra normalizálódott a helyzet, és strandjaink, vendéglátóhelyeink ismét szárnyalhattak, rendezvényeink zömét megtarthattuk. Természetesen nem örültünk az elvonásoknak, de meg kellett értenünk, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk. A fentiekben felsorolt támogatások bőségesen kompenzálták más csatornákon kiesett bevételeinket

– tette hozzá Kondor Géza.