Autós farsanggal ünnepeltek a lelleiek a Kishegyen – videó (sonline.hu)

A koronavírus-járvány miatt sok iskolában elmaradt az idei farsang, de balatonlellei szülők összedugták a fejüket, mert nem szerették volna, hogy a gyermekeiket megfosszák ettől az élménytől – írja a sonline.hu.


A baráti beszélgetésekben körvonalazódott az ötlet, hogy szabadtéri sétával összeköthető autós felvonulással teremtsenek farsangi hangulatot. Lengyeltótiné Lajos Beáta szervezte meg a találkozót Valler Péter segítségével.

– Tudni kell, hogy nem lehet csak úgy felvonulgatni a feldíszített autókkal, ezért választottuk polgárőrségi felvezetéssel a kishegyi mellékutat, ami a dél part közepének egyik legmagasabb pontjához vezet – mondta Beáta, aki Lellén a Baba-Mama Birodalmat működtetve tett szert szervezőkészségre. – Nem akartunk rendőri felvezetést, nem szerettünk volna ebből nagy ügyet csinálni, csak a magunk szórakoztatására vágtunk bele.

A résztvevők forró italt hoztak magukkal, a Majthényi-présháznál levessel és fánkkal várták a felvonulókat. Tizenkét kocsit dekoráltak ki a tréfás kedvű autósok, akik közül sokan maguk is jelmezt húztak.
Volt, aki az autójához öltözött be, így mutatkozott be egy tehénnek álcázott járgány, amit farmerek vezettek, de a nagy pénzrablást sőt egy motorizált apácarendet is megjelenítettek a farsangolók. Sokan azonban csupán tavaszias színekkel, lufikkal dobták fel a járműveiket. A legjobban természetesen a gyerekek érezték magukat, köztük Beáta két kisfia, akik tűzoltónak illetve tigrisnek öltöztek. A hangulatos délután folytatását ígérik a szülők és a szervezők a járvány ellenére is, de a szabályokat betartva.

A sonline.hu videója az eseményről itt tekinthető meg.