Autókra, kerítésekre, utakra dőlt fák jelezték a vihar útját

A Balatonnál és környékén a somogyi és a veszprémi tűzoltóknak is bőven adott munkát a szombat esti vihar. A két megyében a szél több helyen fákat döntött ki, melyek kerítéseket, autókat rongáltak meg, illetve akadályozták a forgalmat. Személyi sérülés szerencsére sehol nem történt.

Szombaton éjfélig 5 esetben vízszivattyúzáshoz, míg 16 esetben műszaki mentés keretében fakidőlésekhez kellett vonulni a tűzoltóknak Veszprém megyében.

Balatonederics külterületén a 71-es főúton az úttestre dőlt fát a badacsonytomaji tűzoltók távolították el. A munkálatok alatt teljes útzár volt érvényben.

Veszprémben autóra dőlt egy fa, amit a tűzoltók távolítottak el. Személyi sérülés nem történt,.

Pápán a Gróf Esterházy Kórházban a patológián kb. 600 m2-en 15 cm magasan állt a víz, a pápai hivatásos tűzoltók a liftgépházon keresztül szivattyúzták ki a vizet. A lift nem volt használható, a betegmozgatás a lépcsőházban kellett megoldani.

Balatonalmádiban egy a kerítésre és úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A fát a balatonfűzfői tűzoltók eltávolították. A műszaki mentés alatt Balatonalmádi belterületén, a 71-es főúton teljes útzár volt érvényben. A nagy mennyiségű leszakadt faágtól a közútkezelő munkatársai tisztították meg a burkolatot.

Ajkán egy parkoló autóra dőlt fa, az autóban senki sem tartózkodott. Az ajkai egységek távolították el a fát.

Huszonkét alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat kidőlt fák miatt a szombat esti vihart követően.

Az egységek útra, kerítésre és épületre dőlt fák eltávolítását végezték. Többnyire a Balaton térségében – elsősorban Siófok környékén –, valamint a megyeszékhelyen és a környező településeken fordultak elő viharkárok. A tűzoltók valamennyi helyszínen rövid idő alatt eltávolították a kidőlt fákat, személyi sérülés egyik esetben sem történt – tájékoztattak az illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok.