Augusztus után is élnek a vakációs bérletek a vasúton

Szeptember végéig használhatóak a MÁV Vakáció bérletei. A 30 napig érvényes változat szeptember 1-jéig, a 15 napos szeptember 16-ig még megvásárolható. Vakáció bérletekkel a diákok egészen szeptember végéig korlátlanul utazhatnak a vasúttársaság belföldi járatain, másodosztályon – írja közleményében a MÁV.

A vasúttársaságnál kora ősszel is kitart a nyári kedvezményes időszak: azoknak a diákoknak, akik a következő egy-másfél hónapban belföldi programokat, utazásokat, kirándulásokat terveznek, lehetőséget biztosítanak arra, hogy kihasználhassák a pénztárcabarát Vakáció bérleteket.

A még néhány napig elérhető 30 napos bérlet 15.900 forintba kerül, és szeptember 30-ig korlátlan utazást biztosít a MÁV-START, illetve a GYSEV teljes belföldi hálózatán, másodosztályon. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonat – például InterCity – használatához a felárat meg kell fizetni, gyorsvonati pótjegyet viszont nem kell váltani.

A 15 napos bérletet 9.900 forintért szeptember 16-ig lehet megvásárolni, nem csak a jegypénztárakban, hanem automatából vagy online is. Internetes vásárlás esetén 3 százalékkal olcsóbb, ha az otthoni kinyomtatást vagy mobiltelefonon, esetleg a laptop képernyőjén való bemutatását választja valaki.

A 15 napig érvényes Vakáció bérletet 2017 nyarán vezette be a vasúttársaság, idén eddig csaknem 25 százalékkal több fogyott, mint a múlt év hasonló időszakában.