Átalakult a vendéglátás Balatonfüreden (Északipart)

Az elmúlt időszak eseményei teljesen új helyzet elé állította a balatoni vendéglátósokat is. A márciusi tavasz nem a szezon kezdetét, hanem egy teljesen új korszakot hozott, amire mindenki próbál reagálni, ráadásul úgy, hogy a helyzet percről változik. Az Északipart Balatonfüredről és környékéről gyűjtötte össze az információkat. 

A Karolina kávéház, amely az egyik zászlóshajója volt a négyévszakos, minőségi balatoni vendéglátásnak, szombati nappal (március 21.) a közönség számára bezárt, elvitellel és házhoz szállítással működnek tovább. Schindele Viktor az eszakipart.hu-nak  elmondta, rengeteg alapanyaggal és tervvel készültek a szezonra, ehelyett naponta újraterveznek és gondolkodnak, munkatársaik bevonásával. Az alapanyagok nagy részét is az ő megsegítésükre fogják átcsoportosítani, illetve próbálnak mindenki élethelyzetére a körülményekhez képest megfelelő megoldást találni. A házhozszállítás szűkített kínálattal működik, de a süteményeken kívül a házi specialitásokat is lehet házhoz kérni, így sonkát és kenyeret is.

Dobai András, a Kredenc tulajdonosa májusban indult volna egy új, jobban pizzára és melegkonyhára, és kevésbé a személyes jelenlétére épülő koncepcióval. A szicíliai inspirációjú új irány 10 év után teljesen más fazont adott volna a Kredencnek, ami mind a vendégek, mind a tulajdonos szempontjából egy családbarátabb helyet jelent. A májusi nyitás egyelőre elmarad, de elindult a pizzarendelés.

A Neked Főztem tulajdonosa, Horváth Csongor már régebben becsukta mind a két egységüket, és nem is gondolkodik kiszállításban a jövőben sem. Azt viszont nem zárta ki, hogy közösségi főzésekben, kisebb csoportok ellátásában kivegye a részét tapasztalatával, de a klasszikus értelemben vett vendéglátást nem látja elképzelhetőnek egyelőre.

Az Arácsi cukrászda napközben nyitva van, de csak elvinni lehet a csökkentett kínálatból (sós, édes teasütémények, krémes, alapsütik), de tortarendelést felvesznek.  Kara Zsuzsa elmondta, igyekeznek minél több munkatársukat megtartani.