Átadták az új veszprémi szertorna csarnokot (Építész Fórum)

A közelmúltban átadták a veszprémiek által csak Stadionnak nevezett, több sportágnak otthont adó, felújítás alatt álló komplexum legutóbb elkészült részét, a szertorna csarnokot. A Veszprémi Torna Club növendékei már használatba is vették az együttest.

(Fotó: Hlinka Zsolt)

A Veszprémi Torna Club új otthona első megvalósult eleme a veszprémi köznyelvben Stadionnak nevezett, számtalan sportágat befogadó sporttelep komplex megújításának és fejlesztésének, amely a következő elemeket foglalja magában: új atlétika csarnok, küzdősportcentrum melegkonyhás étteremmel, a meglévő labdajáték csarnok felújítása és bővítése, szabadtéri futball- és atlétika pályák felújítása, új fedett lelátó épület a gyomrában öltözőkkel, a zöldfelületek megújítása, hobbifutókör, szabadtéri bemelegítő felületek és erősítő eszközök – írja az Építész Fórum.

A tornacsarnok 20 x 40 méter alapterületű, 8 méteres belmagasságú tér túlnyomórészt a női torna szereivel berendezve. A hosszoldala mentén húzódó kiszolgálóblokk három szintes. A földszintet foglalja el az előcsarnok (egy kis büfével), az átmenő rendszerű öltözők és a szertár. Az emeleti irodát, tárgyalót, edzői öltözőt, vendég illemhelyet és gépészeti helyiségeket egy folyosóra fűztük fel, amelynek egyik oldala a gyakorlótér felé nyitott. Innen kísérhetik figyelemmel a teremben folyó munkát a szülők és vendégek. A folyosó egyik vége pihenőtérré, klubhelyiséggé szélesedik. A harmadik szint egy tetőtlen gépészeti terasz, itt helyeztük el a kültéri gépeket minden irányból takartan. A terem különlegessége, hogy a természetes megvilágításhoz függönyfal szerkezetbe foglalt, transzparens hőszigetelésű üvegtáblákat alkalmaztunk a keleti hosszoldal mentén végig. Ez – kiváló termikus tulajdonságai mellett – rendkívül kiegyenlített fényviszonyokat teremt a belső térben, ami a tornászok munkáját nagyban segíti – mondta el Madarasi-Papp Rita tervező.

Az épület tervezése 2018-ban, kivitelezése pedig 2021-ben zajlott.