Átadták a kórházi kápolnát Keszthelyen (zaol.hu)

Miséken eddig is részt vehettek a betegek, ezeket az ebédlőben tartották, most azonban ehhez illő helyszín várja őket. A Kis Szent Teréz Plébánia koordinálta az építkezést, a tíz millió forint összértékű kivitelezést a Veszprémi Érsekség és térségbeli önkormányzatok támogatása, valamint a hívek adománya révén sikerült finanszírozni-ők felajánlásokkal és munkájukkal is segítették a megvalósítást.

Az éjjel-nappal nyitott kápolna kialakításakor két szempontot vettek figyelembe: egyrészt, hogy ott otthonosan érezzék magukat az emberek, másrészt modern eszközökkel, köztük légkondicionálóval és vetítővászonnal is felszerelték a szakrális helyiséget – mondta el a zaol.hu-nak Fodor János plébános.  Úgy fogalmazott: azoknak is teret adunk, akik nem biztos, hogy Istent szeretnék megkeresni, hanem egyszerűen csak egy térre vágynak, ahol jól, otthonosan érzik magukat.

A Via Dolorosa (a kifejezés a fájdalmak útját, azaz a keresztutat jelöli) kórházkápolnát február 11-én, a Betegek világnapján dr. Udvardy György veszprémi érsek adta át áldotta meg.

A kápolnában tartott első mise után dr. Pintér Ágnes, a kápolna szomszédságában lévő krónikus osztály osztályvezetője mondta el gondolatait, majd a plébánia közössége köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a megvalósulást. Az eseményen beszédet mondott dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója és Manninger Jenő országgyűlési képviselő.