A járási hivatal új épületét ünnepelték Balatonfüreden (veol.hu)

A Miniszterelnökség 544 millió forint támogatásával átadták a Balatonfüredi Járási Hivatal új épületét, a Kossuth utcában kedden. A köszöntők után Bátki Dávid lelkész, a helyi református egyházközösség vezetője megáldotta az épületet, melyet a szónokok a nemzetiszínű szalag átvágásával adtak át.

 

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, két sikeres terület találkozik az átadással, egyfelől a területi közigazgatás, másrészt a Balaton, illetve Balatonfüred kiemelt gyorsaságú, látványos fejlődése. Nagyon fontos, hogy az emberek méltó körülmények között, megfelelő környezetben találkozzanak a magyar állammal, és ügyeiket szakszerűen, lehetőleg gyorsan intézzék.

Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott köszönetet mondott Gulyás Gergely miniszternek, mert döntésével a Miniszterelnökség 544 millió forinttal támogatta a beruházást, amelyből megvalósították a kivitelezést. Kifejtette: az épület mérföldkő az emberek életében, mert egyszerűbb lesz az ügyintézés, a dolgozók pedig méltó környezetben végezhetik munkájukat.

Veszprém megyében tíz járási hivatal működik, egyike a balatonfüredi, mely új épülettel gazdagodott. Célul tűzték ki, hogy minél kevesebb ingatlanban, lássák el a közigazgatási feladatokat, ezzel 2014 óta 750 millió forintot takarítottak meg a Veszprém megyei kormányhivatal működésén, mert 85 ingatlan helyett 56-ban dolgoznak. Ezt a törekvést jelzi a mostani átadás is, az épületben három osztály működik, a foglalkoztatási, a népegészségügyi, az építésügyi, így csökkent a költség, nőtt a hatékonyság.  Az épület 21. századi színvonalon, határidőre elkészült.

Ünnepnek nevezte az átadást Kontrát Károly képviselő. Kifejtette: a füredi hivatal színvonala Európa bármely országában megállná a helyét, melyben 22 település ügyeit intézik. A közszolgálat a legfontosabb és legszebb szolgálat, vélekedett, hozzátéve, az épületben az embereket leginkább érintő ügyeket intézik, melyben 42 szakember dolgozik.