Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat (sonline.hu)

Mintegy 300 millió forintos keretből megújult az Arany-, valamint az Ezüspart Siófokon. A strandokon egyebek mellett sportpályákat, játszótereket hoztak létre, megújították a térköveket és parkosítást végeztek el. 

Alig két hónap alatt megújult az arany- és az ezüstparti szakasz is Siófokon – írja a sonline.hu.  Az Ezüstparton tartott szerdai ünnepélyes átadón a Balaton-parti Kft ügyvezető igazgatója Pintér Tamás arról beszélt, hogy június utolsó napjáig mintegy 300 millió forint értékű fejlesztés készült el. Az Ezüstparton játszótér és sportpályák létesültek, valamint öltözőkabinok és értékmegőrzők is a szolgálják a vendégeket, az Aranyparton pedig a parkosítás mellett padokat telepítettek és saválló lejárókat helyeztek ki, valamint 750 méter hosszan a parti sétány burkolatát is kicserélték. Az ügyvezető igazgató határozottan kijelentette: Siófok sem most, sem a jövőben nem tervezi szabadstrandjainak fizetőssé tételét.

Az átadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a turizmus a béke iparága, amely azokban az országokban tud szárnyalni, ahol békesség, rend és biztonság van, Magyarország pedig ezek között van. A képviselő arról is beszélt, hogy a mostanihoz hasonló mértékű hazai forrásból származó támogatásban még nem részesült a Balaton. Siófokra néhány hét alatt csaknem 500 millió forint támogatás érkezett a strandok fejlesztésére, mégis vannak, akik élcelődnek ezeken a fejlesztéseken, pedig sokkal jobb lenne együtt örülni a sikereknek és nem riogatni a helyi politikai haszonszerzés reményében – fogalmazott a politikus. Hamvas Péter siófoki alpolgármester pedig arról beszélt, hogy a fejlesztések igazi jelentősége, hogy a helyiek és a turisták is kulturált körülmények között pihenhetnek a szabadstrandokon is – tudósít a sonline.hu.