Átadták a felújított polgármesteri hivatalt és orvosi rendelőt Alsópáhokon (tvkeszthely)

Alsópáhok a Belügyminisztériumtól nyert 30-30 millió forintot a polgármesteri hivatala és az orvosi rendelője felújítására. A beruházásokhoz 62 millió forint önerőt biztosítottak. A hivatali épület és a fiókgyógyszertárral bővült orvosi rendelő is energetikai korszerűsítésen esett át. A két épületben teljesen megújult környezet várja az ügyfeleket, illetve pácienseket.

 

A Belügyminisztérium által nyújtott 30 millió forint támogatásból és az önkormányzat 41 millió forintos önerejéből valósult meg a hivatali épület külső és belső felújítása. Az épület új nyeregtetős szerkezete cserépfedést és bádogot kapott. A régi gerébtokos fa nyílászárókat korszerű, redőnnyel ellátott műanyag ablakokra cserélték, a homlokzatot 15 cm vastag hőszigeteléssel borították. A hivatali irodarendszer a régi válaszfalak kibontásával, újak beépítésével korszerűsített elrendezést kapott.  Felújították a villamos hálózatot, melyet napelemes rendszer táplál. Az ünnepélyes átadáson a térség országgyűlési képviselője elmondta, belügyminisztériumi támogatásból készült el a hivatal és az orvosi rendelő felújítása is.

Az orvosi rendelő felújítására kapott 30 millió forintos támogatást közel 25 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat. A felnőtt- és gyermekorvosi rendelők, a védőnői szoba és az egyéb helyiségek is új burkolatot, festést kaptak, korszerűsítették a fűtési rendszert, a gépészetet. A régi kézipatika helyett fiókgyógyszertár létesült, az átalakítás miatt tágasabb váróterem várja a gyermekorvoshoz érkezőket. A 35 éves épület új cserépfedést kapott, 3 új előtető készült, a lábazat és a homlokzat is szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesítettek.  A település polgármestere elmondta, ezekkel a fejlesztésekkel az elmúlt 15 évben megújult a településhez tartozó ingatlanállomány.

„Művelődési ház, helyi termék bolt, alkotóház, iskola régi-, új épülete, sportcsarnok, sportcentrum, polgármesteri hivatal, óvoda, bölcsőde – minden megújult, ami a főutca részét képezte. Jövőre már meg van az újabb feladatunk, hiszen a temetőben újítjuk fel a ravatalozót, épülnek újabb járdák a településen, utak fognak megújulni, csapadékvíz-elvezetés fog megvalósulni”

– mondta Czigány Sándor polgármester.

Az önkormányzat a járvány ellenére is sikeresen tudott gazdálkodni, ennek köszönhető, hogy a két beruházás esetében 62 millió forint önerővel tudott hozzájárulni a felújításokhoz – a Keszthelyi TV tudósítása szerint.