Átadták a Balaton északi partjának első ötcsillagos szállodáját (Fotógaléria)

Pénteken délelőtt hivatalosan is átadták a Balatonfüreden épült LUA Resort ötcsillagos szállodát. Az ünnepélyes átadón elhangzott: Balatonfüred és térségének vonzerejét minden bizonnyal tovább emeli a május 16-án nyíló komplexum. 

 

Ötcsillagos felnőttbarát szálloda nyílik május 16-án Balatonfüreden a Balatonfüredi kemping melletti területen. A Közti Zrt által tervezett és a  Paralel Bau Kft. kivitelezésében a Szabadics Zrt.  által építtetett ötcsillagos szálloda tovább emeli Balatonfüred nívóját – hangzott el az átadón.

Horváth Péter , a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte, az elmúlt évben rekordokat döntött a hazai turizmus, a tendencia pedig várhatóan 2022-ben is folytatódik. Hozzátette: a Balatonnál az első negyedévben már 280.000 vendéget regisztráltak, ami szintén jó eredmény. Elmondta: a vendégéjszakák emelkedéséből az egész térség profitál.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere kiemelte: a LUA Resort elkészülte egy komplex fejlesztés eleme. Ezek közé sorolta a balatonfüredi kemping fejlesztést, a szálloda előtt épült vitorláskikötőt, valamint a kemping területén épülő konferenciaközpontot. A városvezető kiemelte: Balatonfüred nagyon jó pozíciót érhet el a jövőben a konferenciaturizmus területén, amihez hozzájárulnak a magas minőségű szálláshelyek.

Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: tájba illeszkedő, elegáns épületet adtak át a mai napon. Balatonfüred egy ötcsillagos város, mely kapott egy ötcsillagos szállodát – emelte ki a képviselő.