Ász borászok bemutatkozása Balatonfüreden (veol.hu)

A 17. Fina Masters nyílt vízi világbajnokság kísérő rendezvényeként a Vaszary Villa kertjében a település Ász Borászatai mutatják be díjnyertes boraikat. Kedden kezdődött és szombatig tart a Balatonfüred-szőlősi Hegyközség szervezésében a borvidék legjobb pincészeteinek borkóstolója.

 

– A város remek lehetőséget teremtett azzal, hogy minden este két borászatnak biztosít bemutatkozási lehetőséget a Vaszary Galéria kertjében. Mindent megteszünk, hogy megtaláljanak minket a vendégek, bortotóval, ajándéksorsolással is készülünk – mondta el lapunknak Szabó István, a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség elnöke.

A borászatok a kóstolókra legjobb, díjnyertes boraikkal készülnek úgy, hogy a térségre jellemző fajtákból és ízekből egy jó keresztmetszetet adjanak. A városba a masters vb idejére több ezer vendéget várnak, akik rengeteg programon vehetnek részt a hétvégén.

A borkóstolókon bemutatkozik a Gyukli, a Zelna, a Balogh, a Mészáros, a Figula, a Fodor, a Hudák és a Koczor, és a Kálmán Pincészet és a Szent Benedek Szakiskola borászata. Nincsenek könnyű helyzetben a borászatok, hiszen a korai fajták szürete kezdődik, és a jövő héten a borhét is elindul.