Árverés a csopaki Csonkatorony harangjának felújításáért (mti)

Jótékonysági árverést szervez a Csopaki Művésztelep a Csopak jelképévé vált Csonkatorony harangjának a felújítására; az aukció augusztus 8-án lesz a Csopak Galériában, ahol kiállítás is nyílik a művésztelep diákjainak munkáiból.

Az eredetileg az Árpád-korban épült Csonkatoronyhoz tartozó templomot – amit Szent István király tiszteletére építettek – omladozó állapota miatt 1880-körül elbontották. Azóta az egymagában álló torony a község jelképévé vált – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
A jótékonysági árverésen a Művésztelep diákjainak legszebb munkáira licitálhatnak az adakozni vágyók. A diákok négy kontinensről érkeznek a balatoni városba.
A 20 éves csopaki művésztábort a Baska-Rényi művészdinasztia alapította és vezeti balatoni nádfedeles házaikban, idén július 30-tól augusztus 8-ig tart a fiatal grafikusoknak, festőnek, divattervezőnek, filmesnek, fotósnak, formatervezőnek, építésznek szóló tábor. Rényi Katalin festő- és grafikusművész sok évtizedes egyetemi tanári tapasztalatait adja át a művésztelep vezetőjeként – írták a szervezők a tájékoztatóban.