Péntektől ARTplacc a Tihanyi PIAC placcon (welovebalaton.hu)

Július 21. és augusztus 25. között rendezik meg hétvégente a Tihanyi PIAC placcon a kézműves piac analógiájára is építhető ARTplaccot, az ország legizgalmasabb kortárs művészeivel, meglepő performanszokkal és friss ötletekkel. 5  héten keresztül installációk, projektek és gasztronómiai programok várják az érdeklődőket.

A július 21-én, pénteken már hetedik alkalommal megnyitó ARTplacc Kortárs Művészeti + Design Fesztivál az idén a korábbiakhoz képest nagyobb szabású rendezvény lesz. A legfontosabb újítás, hogy a korábban megszokott négy nap helyett hétvégente is lesznek programok és installációk, egészen augusztus 24-ig. A közösségi tervezés és az interaktivitás jegyében megvalósuló pénteki megnyitót például egy együttes alkotásként megépülő látványos, fényinstallációs buliként kell elképzelni.

A tematikus hétvégékből összeálló fesztiválon a kiállítási tárgyak – a tavalyi koncepcióhoz hasonlóan – a természet és az ember közötti kapcsolatot vizsgálják: a tudatos fogyasztói gondolkodásmódot szorgalmazó workshopokon, kiállításokon és vetítéseken vehetünk részt. Az első hétvégén már lesznek kültéri fainstallációk, frissdiplomások animációs filmjeinek vetítését lehet megtekinteni vagy éppen a legújabb bivakdizájnt vehetjük szemügyre. A továbbiakban pedig lesz betonworkshop, foodstyle, fotókiállítások, illetve egy folyamatosan bővülő lista előadókkal, kiállítókkal és művészekkel.