Aranykapu Fesztivál Balatonfűzfőn (balaton.vehir.hu)

Hatodik alkalommal rendezik meg Balatonfűzfőn a tíznapos Aranykapu Fesztivált, mely július 26-án pénteken 17 órakor kezdődik a közösségi házban. A rendezvény megálmodója Dr. Varjú Lajos önkormányzati képviselő, és a nemrégiben elhunyt Gróf Tibor, a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Az első nap Hamar László nemzetközi játékvezető különleges futballmez kiállításával kezdődik – írja a balaton.vehir.hu.  A tárlat azért kuriózum, mert annak idején a Puhl Sándor-Bozóky Imre-Hamar László játékvezetői trió számos nemzetközi mérkőzéseken fújt, például az 1997-es Bajnokok Ligája döntőjében is, amikor a Dortmund csapata 3:1-re verte meg a Juventust, Münchenben az Olimpiai stadionban. Mintegy húsz külföldi futballmez kerül bemutatásra, a tárlatot Gellei Imre, egykori szövetségi kapitány nyitja meg, aki 1974-től 1977-ig futballozott Fűzfőn. Utána pedig Szendi Péter beszélget az 1985-ös UEFA kupadöntős Videoton SC labdarúgóival: Disztl Péterrel, Horváth Gáborral, Csongrádi Ferenccel és Szabó Józseffel.

A fesztivál keretében az egykori ARANYCSAPAT kiválóságaival, Székely Bulcsúval és Madaras Norberttel (olimpiai aranyérmesek) beszélget a Föveny strandon Szendi Péter. Utána a Balaton Vízilabda Klub vízilabdázó gyermekei a Balatonban tartanak vízilabda bemutatót. Az utolsó nap kerül sor a kilencedik balatonfűzfői veterán járművek találkozójára a Föveny strand előtti Sirály sétány árnyas fái alatt. Mindezt a Balatonfűzfői Kreitli Ferenc Veterán Autós és Motoros Egyesület szervezi. Lesz járművek bemutatása, jármű szépségverseny, autósok és motorosok felvonulása – adja hírül a balaton.vehir.hu.