Áprilistól decemberig közel 60 programot kínált a Györöki KultúrMorzsázó

Sikerrel zárult Balatongyörökön a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program 8.000.000,- Ft-os pályázati támogatásával megvalósuló Pajta Program.

A kilenc  hónap alatt sok-sok interaktív, közösségi kulturális eseményen vehettek részt az érdeklődők a szervező Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban.A képzőművészettel, irodalommal és zenével kapcsolatos interaktív programok a legkisebbektől kezdve (Zengő-ölelő foglalkozás bölcsiseknek, Hangszersimogató előadások ovisoknak, GYIK nyári képzőművészeti workshopok gyerekeknek) a felnőttekig (Daloló Györök – kórus, Ritmus a világ – nyitott kurzus, Tudod mit nézel? Rejtélyek és szimbólumok a képzőművészetben – nyitott művészeti előadások, Én és a hangszerem – beszélgetéssorozat zenészekkel, Art Piknik – beszélgetéssorozat művészekkel, költőkkel, írókkal) mindenkinek kínáltak be- és kikapcsolódási lehetőséget, és hozzájárulnak a település, a térség kulturális fejlődéséhez.

Az önkéntesek bevonását és a környezeti fenntarthatóságot is szem előtt tartó programok során számos újabb kapcsolódási pont alakult ki a résztvevők között.

A meghívott vendégek listáján volt többek között Gárdos Péter író – rendező, Kiss László, a Magyar Földtudományi és Csillagászati Központ főigazgatója, Mucsi Zoltán színész, Alapi István gitáros-zeneszerző, Pély Barna zeneszerző, gitáros, Takáts Tamás rock- és blues énekes, Horváth Kornél ütőhangszeres művész, Koncz Zsuzsa és Bródy János, Nyáry Krisztián író, Villegas-Vitézy Zsófia, kolumbiai nagykövet – tájékoztatott közleményben a szervező Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár.