Amerikai rapper segíti a balatonakarattyai teniszezőlányt (borsonline.hu)

Brazíliavárosi tornagyőzelmét követően a balatonakarattyai teniszező hölgy, Udvardy Panna az ausztrál nyílt bajnokság főtábláján kíván minél előrébb jutni. Egy korábbi, Newport Bridge-ben rendezett tornán az – amúgy maga is teniszező – amerikai énekesnek, Red Foo-nak tetszett Panna teljesítménye, és felajánlotta anyagi segítségét – írja a borsonline.hu.

– Ez a szponzorálás jól jön, hiszen csak az edzőimre heti 1000-2000 amerikai dollár (320–640 ezer ft.) megy el, s akkor nem beszéltem még az utazási, szállás- és étkezési kiadásaimról – nyilatkozza Panna. – A versenyeken angol, az edzéseken ír tréner irányítja a munkámat.

Okkal büszke, hiszen a brazíliai tornasikerrel életében először került a WTA-világranglistán a Top 100 közé, és kilencvenhatodikként várja a 2022-es ausztrál nyílt bajnokságon főtábláján a sorsolást.

– Ausztrália nem új közeg, korábban egy évig éltem ott, és a bajnokság junior-viadalán is versenyeztem – tudatja Udvardy, aki pár napig pihen, majd vasárnap ismét repülőre ül, és irány Florida, ahol másfél hétig tréningezik. Karácsonyra hazatér, december 27-ig idehaza tartózkodik.

– Közben szervezem az ausztráliai utazásomat, tudniillik a covid miatt melbourne-be négy különféle városból induló charter-járatokkal szállítják a versenyzőket. én dubajt választottam, remélem, a vírus nem nehezíti a helyzetemet.

Persze hallott arról, hogy a szerb Novak Djokovics továbbra sem hajlandó beoltatni magát, ez esetben két hét karanténra kötelezik. A mezőny 20-30 százaléka oltatlan, ezért esetleg többen nem lépnek pályára, ami Panna esélyeit javítja. Nem beszélve Bondár Annáéról, aki a WTA-listán a 91. helyezett, és Melbourne-ben szintén főtáblás.