Alsóörsi Halnap

Ötödik alkalommal, szeptember 14-én rendezi meg Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület az Alsóörsi Halnapot. A strand területén horgászversenyre is sort kerítenek.

Hebling Zsolt polgármester sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy ez az élénk érdeklődésre számot tartó, népszerű rendezvény példaértékű bizonyítéka az összefogás erejének, annak, hogy mire képes az együtt gondolkodás, az együttműködés. Mint mondta, büszke erre a kapcsolatra, hiszen az önkormányzatok és a civil szervezetek életében kevés példa van rá.

Színes, tartalmas napra készülnek a 700 tagot számláló egyesület tagjai és elnöke, Tatai Sándor is. A horgászversenyre tizenkét csapat jelentkezett már. Ami a szabályokat illeti, a résztvevőknek a balatoni horgászrend által meghatározott előírások szerint kell eljárnia. A mérlegelés folyamatosan történik. A versenyt díjkiosztó zárja, a győztes vándorserleget kap egy év időtartamra.

Ezt követi az egykori alsóörsi halászléfőzőverseny újra gondolt változata., amelyen bármely ételt lehet sütni – főzni szabadjára engedve a fantáziát, egy kitétellel, miszerint az alapanyagnak halnak kell lennie. Mindezt – csakúgy, mint a főzőversennyel kapcsolatos szabályokat, tudnivalókat és feltételeket – Heiter Sándor, az egyesület vezetőségi tagja mondta el, aki nagy tapasztalattal rendelkezik e téren.

A verseny időrendje, menete, szabályai és minden egyéb tudnivaló a mellékelt plakáton olvasható.

A gasztronómiai élvezetek mellé szellemi is társul, vetélkedő, kiállítás és más újítások formájában. A szervezők nem titkolt szándéka az, hogy a családokat hozzák közelebb egymáshoz, a szabadidő közös eltöltése kiváló lehetőség erre. Kálmánfi Gábor művelődési ház vezető népi játszóházzal és kézműves foglalkozás, valamint Kalap Jakab bábszínházával várja az érdeklődőket korhatár nélkül.

Információ: alsoors.hu