Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban (vehir.hu)

Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton. A Nosztori-erdő mellett 3 hektáron elterülő kalandpark már régóta kutyabarát helyként van elkönyvelve, ezt a törekvésüket most egy tematikus családi nappal fejelték meg.

Szombaton az állatvédelem és a felelős állatartás fontosságára felhívó interaktív programokkal egészítették ki a szervezők az élménypark szolgáltatásait. Fejes Enikőtől, az élménypark ügyvezetőjétőjétől megtudtuk, többek közt rendőrkutyás bemutató is várta az érdeklődőket, valamint a Dog Garden jóvoltából, saját négylábú társukkal is kipróbálhatták a bemutatópályát azok, akik kutyával érkeztek. A kutyás látogatók ezen felül még további ajándékokra is számíthattak a helyszínen, ahol délutánig tartottak a programok – írja a vehir.hu.

A családi nap megnyitóján jelen volt Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos is, aki elárult több részletet is arról, milyen állatvédelmi programokkal készül a magyar kormány a jövőben erősíteni a felelős állattartást hazánkban.

Többek közt a Magyar Falu Program keretében 500 millió forint keretösszegű támogatást nyújtanak a kistelepülések ivartalanítási programjára, valamint a kötelező oltások beadására és az állatok chipelésére. Utóbbi egyébként jogszabályi kötelezettség a négyhónaposnál idősebb kutyáknál. Ahogy Ovádi Péter emlékeztetett rá, a civil egyesületekkel és szakmai szervezetekkel folytatott egyeztetések alapján kitűnt, hogy az egyik legfontosabb feladat a szaporulatok visszaszorítása. A mostani program több, mint 14 ezer kutya és macska ivartalanítását biztosítja majd.

A miniszteri biztos kitért az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek munkájára is. Mint fogalmazott, ezek az egyesületek és alapítványok erőn felül dolgoznak és tesznek nap, mint nap az állatvédelemért és a tudatformálásért. Az ő munkájukat már 100 millió forinttal sikerült támogatni, a jövőben pedig szeretné, ha tovább növekedne ez az összeg.