“Állati” hétvégéjük volt a somogyi tűzoltóknak

Kacsákat mentettek, kisebb tüzeket fékeztek meg, műszaki mentéseket végeztek a tűzoltók a hétvégén Somogy megyében –  a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint. Tizenkét alkalommal kaptak riasztást.

Vasárnap este két kacsa esett egy körülbelül hat méter mély kiszáradt kútba Somogyszentpálon, a Táncsics utcában. A marcali hivatásos egység egyik tűzoltója mentőkötélen a kút mélyére ereszkedett, hogy megmentse a víziszárnyasokat. A mentőakció sikeresnek bizonyult, az állatokat kimentették, és épségben visszaadták gazdájuknak.

Egy balatonszárszói családi ház alagsorában körülbelül 40 centiméter magasan állt a víz vasárnap, amely veszélyeztette a házat. A siófoki hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet.

Egy akácfa három méteres ága tört le és akadt fent egy másik fán péntek délután Iharosberényben, a 61-es főúton. A csurgói önkormányzati tűzoltók eltávolították a letört faágat és megszüntették a veszélyt.

Pénteken összeütközött három gépkocsi Bárdudvarnok közelében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat és az egyik gépjárművezetőt a mentőkkel közösen kiemelték. A kocsikban csak a sofőrök utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett.