Állami támogatással épülhet hotel a balatonfüredi kemping területén (napi.hu)

A budaörsi székhelyű Paralelbau Kft. építheti fel Balatonfüreden Szabadics Zoltán zalakarosi vállalkozó cégének szállodáját, nettó 2 milliárd 745 millió forintért. Az építési költségből 1,7 milliárd forintot tesz ki az állami támogatás. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 80 szobás egyedi adottságú, vízparti 4* superior besorolású új szálloda a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében épül. Az épület három emeletes lesz, a szobákhoz erkély is tartozik. Lesz az épületben bel- és kültéri élménymedence illetve jakuzzit magába foglaló wellness részleg, továbbá több szauna és masszázs szoba is. Az ajánlatkérő február 17-én kötött szerződést a nyertessel.

Indult még a tenderen három fővárosi székhelyű cég is, ezek a következők: B Build & Trade Kft., Valid Solution Kft. és a Falcon Global Zrt.

A nyertes Paralelbau Kft. – a Céginfo.hu adatai szerint – 2009-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A 2018-as évet nettó 438 millió forint árbevétel mellett 14 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. A tulajdonosa Ott Balázs.

Mint a Napi.hu korábban közölte a projektről annyi tudható hogy vitorlás hajóval érkezhetnek majd a vendégek abba a balatonfüredi luxus szállodába, amelynek építésére a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárd forintot adott.

Az építkezés helyszíne a füredi kemping, amit egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég üzemeltet. A balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő és a Balatontourist Kft. által üzemeltetett kemping területén épülhet fel tehát a hotel. Az ajánlatkérő cég nevében szereplő SZ.Z. monogram a zalakarosi Szabadics Zoltán vállalkozót fedi, aki tavaly március 15-én Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől és másik cége, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. rendszeres szereplője az állami közbeszerzéseknek – írja a napi.hu.