Aktív turizmus, fejlesztések, újdonságok Gyenesdiáson

Az aktív turizmus erősítését tűzte ki acélul a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a tavaszi és őszi időszak vonzóbbá tételéhez. Ennek keretében a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítását, pótlását tervezik, kerékpáros pihenőket és kültéri fitness- pályát alakítanak ki.

A túraútvonalak módosulása miatt aktuálissá vált a térképek megújítása is, melyek tavaszig nyomdába kerülnek. Weboldalukon (www.gyenesdias.info.hu) túratippek, leírások segítik a tervezést. Megújul a település központjában a nagyméretű térképes tájékoztató tábla is, mely szintén részletes túraútvonalakkal, kerékpáros tartalommal, színes fotókkal ad információt a térségben elérhető különleges látnivalókról – tájékoztatta szerkesztőségünket a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

Térségi együttműködésben, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinálásával, szakmai támogatásával új nyugat-balatoni kerékpáros útvonalakat alakítanak ki és tábláznak ki kerékpáros pihenők létesítésével, illetve a kerékpáros túraútvonalak kitáblázásának hiányosságait is felszámolják. Folyamatban van a Nyugat-Balaton bekötése több jelentős kerékpárúttal a nemzetközi vérkeringésbe is, mely régiós szinten is fontos lépés lesz.

A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában az Önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően közösségépítő fejlesztésként kültéri fitness pálya létesül „okos” infrastrukturális beruházásokkal; az egykori Talabér-féle vízimalmot felújítják, ahol Festetics Fűszerkert és Herbárium kerül kialakításra, továbbá a Piac működését támogató infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg. A családbarát település díjakat nyert, méltán népszerű strandjának fejlesztése is tovább folytatódik.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával a Turisztikai Egyesületi partnerei fejlesztik szálláshelyüket: a Zöldház Bio Panzió és a Balaton Panzió, illetve újonnan létesülő hotel projekt kapott támogatást. A Wellness Hotel Katalin önerős fejlesztésként márciustól megújult fürdővel, wellness részleggel és szuper csúszdákkal várja vendégeit.