Ajkáról Veszprémbe, Veszprémből Balatonfüredre – leáll az ajkai baleseti sebészeti ellátás, Covid ellátásra állnak át (Klubrádió)

Ajkán a Magyar Imre Kórházban megszűnik az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás, az osztályt csütörtökig kiürítik, COVID-ellátásra állnak át. A betegeket abba a Veszprémi Kórházba irányítják át, ahol a járóbeteg ellátása az akut eseteken kívül teljesen leállt, és a járvány miatt ott is átszervezések voltak, illetve onnan pedig a kardiológiai- és anyagcsere betegeket  jelenleg a Balatonfüredi Állami Szívkórház látja el – olvasható a Klubrádió oldalán. 

 

Az ajkai baleseti feladatok egy olyan kórházba kerülnek át, amely egy ideje már a saját ellátását sem tudja megszervezni és biztosítani. Ráadásul a normál működéshez képest is csökkentett ágyszámmal működik maga a veszprémi traumatológia is – hiszen egy részéből COVID osztály lett – írja a Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő által jegyzett cikk.

Így további műtéteket lesznek majd kénytelenek az orvosok elhalasztani, miközben azon kell imádkozni, hogy ne történjen egy súlyosabb baleset, mert akkor megáll a rendszer, vagy a beteg a továbbszállítás közben hal meg – áll a 444.hu egészségügyi blogjában.