Ágyúszóra gyúlnak fel az ünnep fényei Badacsonyban

Először kap díszkivilágítást a badacsonyi bornegyed szombaton. Badacsony és Szigliget közösen állít borkarácsonyfát erre az alakalomra – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.

Szombaton szó szerint nagy durranással indítják el a Balaton új téli programkínálatát bemutató rendezvényt Badacsonyban. A szigligeti vár ágyújával adják meg a jelzést, amire első alkalommal gyújtják fel a badacsonyi bornegyed díszkivilágítását.

Már korábban megnyílt a tó első téliesített strandja Szigligeten, ahol nemcsak korcsolyázni, de szaunázni is lehet. Utána pedig mostantól egészen új téli programkínálatot lehet találni a szomszédos Badacsonyban, ahol hét télen is nyitva tartó hely összefogásával jött létre idén a Badacsony Nyitva programsorozat, mely Márton naptól farsangig tart.

Ezért a két szomszédos település közösen állít most borkarácsonyfát és együtt mutatja be teljesen új téli kínálatát, ami egyszerre példátlan és példamutató kezdeményezés a Balatonnál.

A fényekkel egy időben elindul a forraltbor körút is: egy pohár megvásárlásával (500 Ft) körbe lehet kóstolni a nyitvatartó helyek forraltborait és új badacsonyi különlegességként többféle borcsokit is lehet majd kóstolni.