Ágyúrobajra gyúltak ki az ünnepi fények Badacsonyban (veol.hu)

Teljesen rendhagyó módon borult ünnepi fénybe a Badacsonyi hegy, a Szigligeti vár ágyújának dörgésére kapcsolták be a fényfüzéreket.

A Gasztrohegy programsorozat részeként a Szigligeti vár kapitánya, Balassa Dániel Kardos Gábor segítségével gyújtotta meg a kanócot, majd adta meg a jelet a fények felgyújtásához.

Badacsonytomaj polgármestere, Krisztin N. László ünnepi beszédében kiemelte, hogy a város egyfajta turisztikai központként szorosan együttműködik Szigligettel, Badacsonytördemiccel és Ábrahámheggyel, hogy az idelátogatók részére minél szélesebb és színesebb kínálatot nyújtsanak.

– Megtanultuk, hogy különösen kell tisztelni és szeretni a vendégeket, főleg azokat, akik megtisztelnek bennünket, hogy nem csak július-augusztusban, hanem az év bármely szakában eljönnek hozzánk. Mára már megértettük és üzenni is tudjuk, hogy ennek a térségnek komoly értékei vannak az őszi, téli és tavaszi időszakban is. Szeretném, hogy ez a fény, amit most meggyújtunk, messzire világítana, és azt üzenné, hogy Badacsony és környéke egész évben várja a látogatókat.

A teljes cikk itt érhető el.