Adventi bornegyed Badacsonyban (likebalaton.hu)

Badacsony központjában a következő három hétvégén is vár minden érdeklődőt az adventi bornegyed, ahol téli, különleges forró italokat, karácsonyi süteményeket kóstolhatunk, megvásárolhatjuk a helyi termelők által készített ünnepi ajándékcsomagokat, borokat.

A Drágakő Badacsonyban Leányvári Klaudia a legújabb karácsonyi díszekkel készült. A likebalaton.hu-nak elmondta: a díjszek készítésénél a természetességre törekszik.

Nagyon sok fenyőág, faág, apró termések kerülnek a díszekbe, színekben is a zöldek, barnák, a piros és bordó, vagyis a természetben felelhető színek dominálnak. A vesszőkoszorúk, a ládákba álmodott adventi asztali díszek karácsonyi könyvek, képeslapok mellett Varga Viktória limitált karácsonyi pólója is kapható. Remélem ez ugyanolyan népszerű lesz, mint a balatonos kollekciója volt – tette hozzá.

A La Téne csapata két hete finomítja a tökéletes almapuncs receptet, a forró italba került rengeteg fűszer, valódi vanília, gyömbér, narancs, de még egy kis rum is az íze kedvéért.

A Bazaltcseppben a borok mellett olyan téli termékeket zsákmányolhatsz be, mint a forraltbor fűszerkeverékek, a fahordóból készült tárgyak, a whisky és dohány illatú szójagyertyák vagy a levendulás kekszek, lekvárok, tökmag termékek.

A Pláne Badacsonyban forró szörpöket is kortyolhatsz a kellemesen fűszeres forraltbor, forró csokoládé és teák mellett a hangulatosan kivilágított teraszon. A 25 éve nyílt badacsonyi Tourinform Iroda minden termékét 25 %-os kedvezménnyel kínálja.