Adományokat osztottak a Keszthely környéki települések rászorulóinak (tvkeszthely.hu)

Kétszáz család karácsonyi élelmiszer ellátását segítette a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. Az Élelmiszerbank segítségével 2,3 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek és osztottak ki az adománycentrumban. A helyi vöröskereszt a keszthelyi járás húsz településének rászorulóinak nyújt nagy segítséget.

Két napon keresztül osztották az adományokat a Vöröskeresztnél, sokan álltak sorba. Farkas Évának jelenleg nincs munkája, mindössze a 22.800 forintos foglalkozáshelyettesítő támogatást kapja. Azt mondja, nagy segítség számára az adománycentrum.

A vöröskereszt munkatársai két alkalommal, összesen öt napon keresztül gyűjtötték az adományokat az egyik helyi áruházban. Összesen 2,3 tonna tartós élelmiszer érkezett az adakozóktól.

„Ebbe minden van: liszt, cukor, rizs, száraztészta, sütemények, tej a gyerekeknek, kakaó, dzsem, olaj, mikuláscsomag, sütőpor” – mutatja az egyik doboz tartalmát a Vöröskereszt munkatársa. A regisztráltaknak személyre szólóan állították össze a csomagokat, melyekkel biztosítani tudják az ellátotti kör karácsonyi élelmiszer ellátását.

Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője: „Októbertől lehetett feliratkozni a csomagokra, közel kétszáz család kapott most támogatást, ez meghaladja az ezer főt, ha a családokat vesszük. El kell mondanom, hogy van olyan család, ami tizenöt-húsz kilogrammot is kap, hiszen ahol öt-hat gyermek van, idős szülők és tíz-tizenegy fős családok, akkor ennek megfelelően állítottuk össze a csomagot.”

Az adománycentrumnak és az Élelmiszerbanknak köszönhetően 20 településen segítették a rászorulókat. A tartó sélelmiszerek mellett játékokat és ruhákat is osztottak – utóbbiakat elsősorban Zalacsány, Bókaháza és Dióskál településekre.