Adománykoordinációs pont nyílik Alsóörsön (alsoors.hu)

Adománykoordinációs pontot hoz létre Alsóörsön a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. Az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség istentiszteletén adott tájékoztatás szerint az Alapítvány egy Magyarország Kormánya és az EU által támogatott EFOP projekt keretében 2020. március 31-ig két korszerű logisztikai központot hoz létre, valamint három ingatlanfejlesztést hajt végre, melyek egyikének Alsóörs ad otthont. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány és a Dunántúli Református Egyházkerület adománygyűjtései során társegyházközségük eddig is meghatározó szerepet töltött be, annak centruma volt – idézi Dr. Kálmán Csaba, az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség lelkészét Alsóörs honlapja.  A folyamatban lévő beruházás, a régi gyülekezeti terem átépítése és fejlesztése lehetővé teszi az előrelépést, a magasabb szintű munkavégzést – tette hozzá a lelkész.

Lutár Balázs, a Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese pedig arról beszélt, hogy a logisztikai központok és az adománykoordinációs pontok a meglévő támogatóhálók szorosabbra fonását, a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását és az Alapítvány munkájának hatékonyabbá tételét szolgálják. A beruházás Ebesen, Gelénesen, valamint Szentesen, Pécs – Kertvárosban és Nyugat – Magyarország térségében elsőként Alsóörsön valósul meg 650 millió forint támogatással.