Adóellenőrökre támadt a siófoki büfés és párja (sonline.hu)

A Siófoki Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy büntetett előéletű férfi és élettársa ellen, akik adóellenőröket bántalmaztak, amikor jegyzőkönyvet akartak felvenni egy szabályszegésről – írja a sonline.hu.

A pár vendéglátóhelyet üzemeltetett az egyik siófoki strandon, ahol a revizorok civilben próbavásárlást végeztek 2021 augusztusában. A kiszolgálást végző nő a sértettek fogyasztásának ellenértékét a pénztárgépbe nem ütötte be és nyugtát sem adott. A szabálytalanság miatt az ellenőrök kis idő múlva visszatértek a pulthoz, elővették igazolványaikat és jegyzőkönyvben akarták rögzíteni a történteket.

Előkerült a nő élettársa, aki szidalmazni kezdte az ellenőröket és egyiküket ököllel hasba ütötte. A férfi erőszakos viselkedése miatt az adóellenőrök elmenekültek a helyszínről, ahová aztán rendőri erősítéssel tértek vissza. A rendőrök intézkedése után a nő is a sértettekre támadt, hátulról megragadta egyikük karját, majd csapkodott feléjük, ütött és karmolt. A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg élettársával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.