Zamárdi örül a Red Bull Air Race-nek (sonline.hu)

A vállalkozók és a helyiek egy része is örül annak, hogy Zamárdiban rendezik meg idén a Red Bull Air Race magyarországi futamát – írja a sonline.hu. Pénteken jelentették be, hogy Zamárdi ad otthont a versenynek.

A repülős verseny Balatonhoz költözésének a városvezetésen kívül, talán legjobban a zamárdi vállalkozók örülnek. – Minden fesztivál, nagy tömegeket megmozgató program embereket vonz a városba – mondta Mészáros Balázs, vállalkozó. – Ezért szinte borítékolható, hogy a forgalmunk meg fog növekedni. Hozzátette: azt még nem tudják mennyire, de a korábbi Balaton Sound és Strand fesztivál tapasztalatok alapján akár duplájára is nőhet a vendégsereg.

A város prémium szállodája számára is biztosan többletmunkát ró a Zamárdiba kerülő repülős Forma 1. – A megszervezésében mindenkinek részt kell vennie, hogy a Balaton-part sajátosságai abszolút megmaradjanak – mondta Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin marketing vezetője. – Fontos, hogy azok, akik nyáron ide üdülés céljából jönnek, úgy éljék meg ezt az új rendezvényt: ez egy plusz program, amin ők is részt vehetnek. Ez egy külön élmény lehet az itt pihenőknek, de fontos, hogy ne zavarja meg a Balaton nyújtotta pihenési lehetőségek élvezetét.

Nem kis feladat lesz felkészülni a rendezvényre, amelyet egy héttel a Balaton Sound után rendeznek meg. – Számítunk a helyi vállalkozókra az ide érkező turisták ellátásában, kiszolgálásában – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. Fel kell készülniük a megnövekedett vendégforgalomra. Csákovics Gyula hozzátette: míg néhány éve arra panaszkodtak a vendéglátósok, hogy kevés a turista a Balatonnál, most az egész világ a tóra figyel. – A Red Bull Air Race reklám értéke 15 millió euró – mondta a polgármester. – Zamárdi nem jelentkezett, hanem a szervezők keresték meg a lehetőséggel, ezután a városvezetés döntött úgy: élünk vele.

Nem mindenki örül neki felhőtlenül, hogy egy világversenynek ad otthont a Balaton-parti város. Egy helyi ingatlantuljadonos szerint például egy ekkora rendezvényhez túl kicsi Zamárdi. – Tökéletes lett volna Keszthely is – fogalmazta meg véleményét Ulrich László. – Budapestről kikerült, ott is borzalmas rendetlenség volt a versenyek után. Túl sok fesztivál van egymás után, és ennyi idő alatt helyre sem lehet hozni a területet. Kár ezért a városért, mert Zamárdi mindig egy rendezett nyugodt kisváros volt, de már kezd olyan lenni, mint Siófok – mondta a Zamárdiban élő férfi.

A cikk folytatása itt.