A Zalai Falvakért Egyesület közvetítésével adtak számítógépeket a rászorulóknak (zaol.hu)

Egy buda­pesti informatikai cég zalai származású jogi igazgatója közvetítésével jutott jelentős mennyiségű számítógéphez a Zalai Falvakért Egyesület. A civil szervezet az eszközöket önkormányzatoknak ajánlotta fel – írja a zaol.hu.


Nemesnép nyolc darab számítógépet és nyomtatót igényelt, az eszközöket ­Szeder-Kummer Mária, a Zalai Falvakért Egyesület elnöke csütörtökön adta át Nagy István polgármesternek. Elmondta: nem ez az első alkalom, hogy az illető cég jelentősebb mennyiségű adománnyal segíti a munkájukat, illetve bíznak benne, hogy a kapcsolat továbbra is fennmarad.

Kapcsolatunk néhány éves, a Medes-hegyen, a Tündérkert mozgalom által is ismert Kovács Gyula erdész birtokán jött oda hozzám a fiatalember, hogy szeretné a szülőföldjét támogatni, s ebben az egyesületünket látja jó partnernek – mesélte Szeder-Kummer Mária. – Azóta többször kaptunk közvetítésével használt, de jó állapotú számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat. A mostani 36 komplett gépből Nemesnép mellett Zalabaksa, Zalaszabar, Németfalu, Zalaszentlászló, Bucsuta, Felsőrajk, Dötk, Zalaszántó, Alibánfa és Zalabér is igényelt.
Nagy István kiemelte: a pandémiás időszak, illetve a digitális oktatás világított rá, hogy vannak háztartások, ahonnan hiányzik a számítógép. Az igényelt eszközök közül kettő az önkormányzatnál marad, hatot pedig rászoruló családoknak adnak tovább. A polgármester azt is hozzátette, hogy a nemesnépi önkormányzat ugyancsak részt vállal a mostani adományozásból, hiszen a gépekhez a szükséges szoftvereket ők vásárolták meg, illetve a szükséges javítások költségeit is ők magukra vállalják.