A zalaegerszegi és a balatoni ingatlanok is népszerűek Zalában (hvg.hu)

A várakozásokkal szemben nem állt meg, csupán 10 százalékra lassult a négyzetméterárak emelkedése Zala megyében, ahol az otthonteremtésre fordított összeg a 2022-es 26,6 millió forintról 30 millióra ugrott idén. Ennyi pénzből átlagosan 80 négyzetméteres ingatlan vásárolható a megyében – közölte a Duna House.

Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője elmondta, az átlagos négyzetméterárat a nagyvárosokban és az üdülőtelepüléseken épült ingatlanok mellett a balatoni projektek négyzetméterárai húzzák felfelé. Mint mondta, egyes lakások már a fővárosival megegyező, vagy több esetben azt meghaladó négyzetméterárral kelnek el.

A családi házak négyzetméterára 11 százalékos csökkenés után 253 ezer forint volt, a panellakások négyzetméterára viszont 15 százalékkal 443 ezer forintra emelkedett az idei első félévben. A használt téglalakások is drágultak, ennél az ingatlantípusnál átlagosan 500 ezer forintnál is többe kerül egy négyzetméter. A megyében Zalaegerszeg és agglomerációja vonzza leginkább a vásárlókat, az idei eladások 18 százalékát regisztrálták itt. A megyeszékhelyen átlagosan 497 ezer forintos négyzetméteráron szerződtek a vevők.

A teljes cikk itt elolvasható.