A Villa Filip-napokon avatják a szabadtéri helyszínt Révfülöpön (Napló )

Befejezés előtt áll a teljes mértékben önerőből épített szabadtéri színpad, amelyet július közepén, a Villa Filip-napokon avatnak fel ünnepélyesen.

A 71-es út és a kikötő közötti területen épült szabadtéri színpadra már nagy szükség volt. Annak helyén egy-egy esemény idején évek óta küzdöttek a kiszámíthatatlan időjárással. Tavaly elkészült az akár háromszáz főt is befogadó nézőtér burkolása, idén pedig befejeződik a kivitelezés. Sőt, várhatóan már május végére befejeződnek a munkálatok.

A nézőtér jelentős része fedést kapott, amint a színpad teljes egészében. Sőt, alatta tároló pincét alakítottak ki, mellette művészöltözőt, nyári konyhát. Már csupán a festés, mázolás, a zajvédő fal vöröskő lapokkal való burkolása van hátra, valamint a színpad alatti raktárhelyiségekben akad kevés munka.

A nagyközség kulturális fejlesztési tervei azonban ezzel nem érnek véget. Ugyanis a szabadtéri színpaddal szomszédos épület, amelyben a helytörténeti gyűjtemény, a galéria és egykor a könyvtár kapott helyet, jelentős átalakításra vár. Azt követően betölti a turisztikai tájékoztatás és a művelődési ház szerepét is. Az utóbbi funkciónak megfelelő helyet a régi könyvtár területén alakítják ki, az épület közepén levő majdani bejárattól balra. Középen kap helyet a Tourinform-iroda a kiszolgálóhelyiségekkel együtt.

Az épület előtt halad el a kerékpárút, így az iroda szerepe még nagyobb lesz, mint jelenlegi helyén. Jobbra a múzeum és egy galéria számára két szinten alakítanak ki helyiségeket. A tervek elkészültek, a majdani árkádos épület az egykor itt álló, ma már csak a régi révfülöpi képeslapokon látható halszárító hangulatát idézi a jövőben. Akár a következő évben elkezdhetnék a kivitelezést, de a 200 millió körüli bekerülési költséghez mindenképpen pályázati támogatás szükséges. Amint elkészül az átalakítás, a romantikus rózsakertet is beleértve a parti településközpontban minden épület és közterület rendben lesz – olvasható a Napló-ban.