A világ legnagyobb fakanala Badacsonytomajon található (veol.hu)

A majdnem négy és fél méteres “eszköz” az első Pincepörkölt Gulyásfesztivál alkalmából készült – írja a veol.hu.

Forrás: Földesi János

A nemrégiben első alkalommal megrendezett esemény megálmodója az a Mr. Goulash, aki a világszerte hatalmas karriert befutó slágergyáros Gumi Maci (Gumi Bear) megálmodója is egyben. A gasztroesemény során 120 kg marhalábszárból és 80 kg burgonyából megközelítőleg 500 adag gulyás várta az érdeklődőket, mely a főszervező saját receptje alapján készült. A jó hangulatról színes programok, bohóc műsor, borkóstoló, néptánc, valamint olyan neves előadók gondoskodtak, mint Lola, Mario, Babai Norbi és Bency, valamint Sihell Ferry & Henna.

Ám a legnagyobb sztár címet, minden kétséget kizáróan, az a 4,23 méteres fakanál tudhatta a magáénak, melyet kifejezetten a fesztiválra készített egy helyi mesterember, Klenner Barnabás. Ez az eszköz nem csupán a rendezvény szimbólumaként funkcionált, hanem mérete miatt egyben világrekordnak is számít, melynek leleplezésén Torres Dani és Varga Viktor is jelen volt.

Mr. Goulash elmondta, a fesztivált hagyományteremtő céllal hozták létre, a rekorder fakanalat pedig ki fogják állítani Badacsonytomajon.