A Vigadó mellett fejlesztene strandot Balatonszemes (Szemesi Hírmondó)

Balatonszemes közigazgatási területén évek óta 4 szabad strand üzemel. Ugyanakkor kijelölt fürdőhely, így strand – fejlesztési, pályázati lehetőség is csak a Berzsenyi utcai szabad strandra van jelenleg. Jogosan merült fel a helyiekben az igény arra vonatkozóan, hogy a Vigadó melletti terület infrastruktúrája is kielégítse a fürdőzők igényeit, hasonló színvonalon működhessen, mint a Berzsenyi utcai strand. Ugyanakkor jelenleg nem tudnak pályázni támogatásra. A képviselőtestület viszont talált egy ksikaput.  

A Balatonszemesi testület úgy döntött, hogy ebben az évben már „kijelölt strandként” fog üzemelni a Vigadó melletti terület, így részt tud venni a strand-fejlesztési pályázatokon a következő években – adja hírül a Szemesi Hírmondó.  Amennyiben ez a szándék megvalósulásra kerül úgy 2021-ben lehetőség lesz nyertes pályázat esetén, nagyobb volumenű beruházásokra.

Szeretnének teljesen új vizesblokkokat- külön női-férfi- és gyermek illemhelyekkel-, baba-mama helyiséget, öltözőket, sportolási lehetőséget biztosítani, a gyerekeknek játszótereket kialakítani. Korszerűsíteni szeretnék a lejárókat, lépcsőket.

A jelenlegi panaszokra, amelyeket magunk is látunk és tudunk, megoldást kell keresnünk, hogy a lehető leggazdaságosabb ráfordítással az idei évben még megfelelően tudjon működni ez a strand. A meglévő illemhelyeket megfelelő szintre szeretnénk hozni a nyárra, gondoskodni fogunk parkolási lehetőségről. Türelmüket kérnénk annak reményében, hogy a következő évben egy megújult, korszerű strand várja majd az ide látogatókat – fogalmazott Németh Kornélné képviselő a Szemesi Hírmondó hasábjain.