A Veszprémi Főegyházmegyét felvették a CIM-be (zaol.hu)

A Veszprémi Főegyházmegye felvételt nyert a CIM-be, vagyis a ministráns pasztorációban dolgozók nemzetközi szövetségébe. A Coetus Internationalis Ministrantium közgyűlését ezúttal a portugáliai Braga városában tartották, ahol 33 résztvevő gyűlt össze 12 országból. Az idei tanácskozáson több egyházmegyét is felvett tagjai közé a CIM, köztük volt a veszprémi érsekség is, amelyet Szalontai István ministráns- és hivatásreferens atya, Pókaszepetk plébánosa, korábbi hévízi káplán képviselt.

 

A tanácskozás fő témája a július 29. és augusztus 3. között rendezendő nemzetközi ministráns zarándoklat előkészítése volt, amelynek helyszíne Róma lesz.

A CIM már tavaly elfogadta az esemény logóját és himnuszát. Előbbi átveszi a pápai címerből a két kulcs szimbólumát, amely Szent Péterre és római sírjára utal. A kulcsokat egy gyűrű köti össze a Szent Péter-bazilikát és a zarándoklat jelmondatát ábrázoló medálokkal. Ez azt hivatott jelezni, hogy az egyház a népből, jelen esetben a több tízezer fiatal ministránsból áll, adott tájékoztatást a nemzetközi szövetség.

A teljes cikk itt elolvasható.