A vasútállomást és a buszpályaudvart felújították, de a mélygarázs még nincs kész Balatonfüreden (mti/mfor.hu)

Örömteli hírt közölt hétfőn a MÁV és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ: befejezték a vasútállomás és a buszpályaudvar felújítását Balatonfüreden. A vizes vb számára épülő mélygarázs még nem készült el.

A MÁV saját forrásból 700 millió forintot költött a vasútállomás felújítására, az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjából 350 millió forintot, a költségvetésből pedig 58 millió forintot fordítottak a fejlesztésre. Ennyiből megújult az épület homlokzata, korszerűbbé váltak az irodák, felújították az álmennyezetet, a burkolatokat, a világítást, az aluljárót és a peronokat, kiépült a videokamerás térfigyelő.

A buszpályaudvaron nyolc indulási, két érkezési megállót a távolsági, két állást a helyi autóbuszok számára alakítottak ki, és tíz parkolóhely is létesült.

Bár ezt a két felújítást-fejlesztést hivatalosan nem a vizes vb kapcsán valósították meg, azért nyilván nem véletlen, hogy mostanra kellett elkészülniük.

A balatonfüredi mélygarázs hivatalosan is a vizes vb 1,8 milliárd forintba kerülő beruházása, de még nem sikerült befejezni. A  város egyik képviselője abban reménykedett, hogy hétfőre befejezik az építkezést, és át is lehet adni, de nem így történt. A 444 képriportja szerint a teremgarázsban már működnek a lámpák, az elszívóknak még nem látni nyomát, a főbejáratnál még markológép dolgozik, de a kertészeti munkák már tényleg a célegyenesbe értek.