A város szüleit ünnepelték Tapolcán (veol.hu)

A napokban adták át azon elismeréseket Tapolcán, amelyeket a járvány miatt nem vehettek át az érintettek tavasszal, amikor elmaradt a városnapi ünnepség.


A Tamási Áron Művelődési Központban Dobó Zoltán polgármester köszöntötte az ünnepelteket. Amint elmondta, furcsa ez a város születésnapja, amit most elhalasztva ünnepelnek.

Amikor egy születésnapról beszélünk, életkort és teljesítményt ünneplünk, de tudnunk kell, hogy szüleink nélkül sosem lettünk volna azok, akik vagyunk. Városunk, közösségünk sem csak úgy lett, nem csak önmagában létezik. A városnak is vannak szülei, de számtalan. Lehetnek ők mindazok, akik az elmúlt évszázadokban, évtizedekben egyengették a város útját, javítgatták a közösségét és elkövettek mindent annak érdekében, hogy kicsivel jobb legyen, mint amilyen lenne. Féltve őrizzük, javítjuk lépteit, erősítjük, amiből a közösség erőre kaphat. A mai nap azokról a szülőkről szól, akik bármilyen módon is, de a szülei, gondviselői voltak ennek a várnak, hivatásukból, világnézetükből adódóan magukból tettek bele ebbe a közösségbe. Ezért ülhetünk ma itt, ezért áll még mindig településünk minden bejáratánál a Tapolca város felirat. Mert voltak, akik ebben mindig hittek, akik segítettek, vitték előre a közösséget. Ma nekik szól a köszönet – mondta a polgármester.

A cikk folytatása, arról, hogy kiknek adtak át kitüntetéseket az ünnepségen, itt elolvasható.