A TOP 20 európai úti célja között versenyez Hévíz

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 legfelkapottabb turista paradicsoma a “European Best Destination” közönség szavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, hogy melyik város érdemes a legjobb úti cél rang elnyerésére. 2019-ben Budapest nyerte el a “European Best Destination” díjat, így Hévíz indításával lehetősége van Magyarországnak a duplázásra.

Már a versenybe való beválasztás is megtiszteltetés, mivel Hévíz olyan világvárosokkal kerülhet egy szintre a megmérettetésben, mint Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel, Krakkó.

A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és a kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által alapított EDEN hálózattal együttműködve.

A verseny kampányában a 20 legjobb úti cél mind a következő egy évben, mind pedig a verseny ideje alatt, utazók milliói részére lesznek elérhetőek a leglátogatottabb európai turizmussal foglalkozó weboldalon.

Mivel érdemelte ki Hévíz jelölést a TOP 20 mezőnybe?

Maximilien Lejeune, a “European Best Destination” díj kreatív igazgatója szerint:

„Nagyon megtisztelő, hogy Hévíz városa is részt vesz versenyünkön, amely immáron 11 éve olyan rangos városok népszerűsítésében vesz részt, mint Milánó, Lisszabon, Koppenhága, Budapest, London, Párizs, vagy Bécs…

Hévíz városát azért válogattuk be a jövő évi verseny jelöltjei közé, mert úgy hisszük, hogy azok az utazók, akik ellátogatnak Hévízre majdnem akkora, sőt akár nagyobb élményben is részesülhetnek itt, mint bármelyik nagyobb európai fővárosban. Hévíz életre szóló élményekkel gazdagít minden ide látogató vendéget. A legjobb minőségű hoteleket, éttermeket, kávézókat megfizethető áron tudják itt igénybe venni a látogatók.”

Hévíz egyik legnagyobb különlegessége a méltán híres Hévízi-tó, mely a legnagyobb biológiailag aktív termálvizes tó a világon. Az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt a városban, felújították a település egyik legforgalmasabb utcáját, parkosítottak és a kerékpáros utakra is gondot fordítanak. Emellett a számos wellness szolgáltatás és a gasztronómia a legjobb helyi borokkal kiegészítve kínál remek élményt az ide látogatók részére.

„Ezennel szeretnénk mindenkit felkérni, aki ismeri és szereti Hévíz városát, az 2020. január 15. és 2020. február 5. között szavazzanak Hévízre, hogy elnyerhesse az Európa legjobb úti célja címet!”- írja a hirbalaton.hu-nak küldött közleményében a Hévíz Turisztikai NP Kft.