A tizenötezredik látogatót köszönthette a megújult sümegi Püspöki Palota (veol.hu)

Amint azt az intézmény vezetése közzétette, alig néhány nappal ezelőtt egy 97 éves, hajdan a palota falai közt tanuló vendég látogatott el hozzájuk, csütörtökön pedig a tizenötezredik látogatót köszönthették. 

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram által több, mint kétmilliárd forintból újult meg a Sümegi Püspöki Palota, amelyet tavaly októberben adott át a Miniszterelnökség és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. – írja a veol.hu.

A fejlesztésnek köszönhetően egyebek között megtörtént a palota külső környezetének megszépítése, a kétszintes épület belső részében pedig átalakítási és restaurálási munkálatok zajlottak. Megújult a fűtés és az elektromos rendszer, a közösségforgalmi vizesblokk, az irodai részleg, sőt kávézót és ajándékboltot is kialakítottak.

A látogatók körében különösen népszerű a püspöki lakrészben kialakított interaktív kiállítás, amelynek fő témája Padányi Bíró Márton püspök élete, de a barokk freskófestészet és Franz Anton Maulbertsch bécsi festő munkássága is megismerhető.