A tehetségekre építik a balatoni szakképzést (sonline.hu)

Küzdelmes, ám sikeres tanév végén köszöntötte legkiemelkedőbb tanulóit Siófoki Szakképzési Centrum. Az intézmény kancellárja szerint egy olyan balatoni szakképzés megteremtésében gondolkodnak ami alkalmazkodik az adottságokhoz. 

Az elmúlt tanév nagyon küzdelmes volt a pedagógusoknak és a diákoknak egyaránt, a koronavírus járvány miatt a tanulók a tanév utolsó hónapjaiban kiszorultak az iskolákból. Igaz volt ez a szakképzésre is, ennek ellenére mégis szép sikereket értek el a Siófoki Szakképzési Centrum diákjai és pedagógusai – írja a sonline.hu.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere és Balogh Krisztián, a Mathiász János Szakgimnázium igazgatója házigazdaként köszöntötték az ünnepség résztvevőit. „Ez a tanév minden bizonnyal be fog kerülni a történelemkönyvekbe” – mondta Horváth Péter, a centrum főigazgatója a Balatonboglári Gömbkilátóban tartott ünnepségen.

Szamosi Lóránt a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja a szakképzés jövőjéről beszélt. Jók a kilátásaink – mondta utalva az emblematikus helyszínre és a várható változásokra. Úgy fogalmazott: talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy mini Szilícium-völgy kezd kialakulni itt a Balatonnál. Hiszen Balatonlelle, Balatonboglár és Fonyód olyan cégekkel is rendelkezik, amelyek a digitális technológiát részesítik előnyben. Ez különösen fontos a Balatonnál, ahol a természetvédelem miatt korlátozottan lehet ipari tevékenységet folytatni.