A tegnapi napja is sűrű volt a vízirendőröknek (police.hu)

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 6-án három esetben összesen öt személyt mentettek ki a tóból – írja a police.hu. 

A vízirendőrök 12 óra 20 perckor a Vonyarcvashegy előtti vízterületen, a parttól mintegy másfél kilométerre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy dél felé sodródó SUP-ról segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a két kislány és egy nő a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a szárazföldre, ezért mindhármukat partra vitték. 14 óra 24 perckor pedig segélykérés érkezett egy édesanyától, miszerint a 14 éves fia közel két órája kajakozni indult Siófokról és még nem ért vissza, aggódik érte.

A rendőrök rövidesen a Siófok-Sóstó előtti vízterületen találták meg a fiút, akit a hajóba emeltek, és visszavitték a szüleinek. Nem sokkal később, 19 óra 15 perckor a vízirendőröktől kért segítséget egy műszaki hiba miatt veszteglő vitorlás vezetője, ezért vontára vették, majd a balatonszemesi kikötőben biztonságba helyezték.