A tavalyi Kékszalag leggyorsabb egytestű vitorláshajójának összes tartozéka odaveszett (FRISSÍTVE)

A szerda éjjel történt pécsi lakástűzben a Principessa nevet viselő libera összes tartozéka odaveszett – közölte közösségi oldalán a Principessa Sailing Team. Az eset miatt a szezonkezdést mindenképpen el kell halasztania a csapatnak. Az Oroszlán Péter kormányozta vitorlás több balatoni versenyen, köztük a tavalyi Kékszalagon is a leggyorsabb egytestű hajóként futott be. A poszt közzététele után az öt európai tavi versenyen többszörös győztes, Király Zsolt kormányozta balatoni Libera, a Raffica csapata jelezte, lehetőségeikhez mérten készek segíteni a “testvérhajónak”.

(Fotó: Facebook / Principessa Sailing Team)

 

2022. április 6-án a Principessa csapat élete teljesen megváltozott. Egy nem várt esemény keresztbe húzta az összes számításunkat ezzel együtt az idei szezonunkat is… A tegnap éjjel történt pécsi lakástűzben szeretett hajónk (szinte) összes tartozéka oda lett. A lakások alatti garázsban tároltuk a Principessa vitorláit, felszerelését, kapcsolódó alkatrészeket, műszerek stb. A hajótest, árbóc, keretek – ezek máshol voltak elhelyezve – és a bumm maradt meg – amire a tűzoltók találtak rá a romok között. A csapat a szezonkezdést biztosan elhalasztja. 

-olvasható a Principessa Sailing Team Facebook oldalára feltöltött közleményben. A csapattagok kifejtik: jelenleg nem tudják pontosan mekkora az anyagi kár, csak becsült értékkel kalkulálhatnak, amely meghaladja rendelkezésre álló erőforrásaikat.

Arra kérnek mindenkit, hogy a nehéz helyzetben,  amennyiben lehetőségük van rá, támogassák a hajó újbóli felszerelését, amelyet a csapat közös vitorlázással tud meghálálni – ahogyan fogalmaznak – a “Hercegnőn.

FRISSÍTÉS

A poszt közzététele után az öt európai tavi versenyen többszörös győztes, Király Zsolt kormányozta balatoni Libera, a Raffica csapata az alábbi posztban jelezte, lehetőségeikhez mérten készek segíteni a “testvérhajónak”.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel szerda hajnalban közölte, hogy kiégett két lakás Pécsen, miután tűz ütött ki egy nyolclakásos társasház garázsában a Zsinkó István utcában.   A közlemény szerint a garázsban bútorokat, vitorlákat, az előállításukhoz szükséges alapanyagokat tároltak, és a lángok a felette lévő lakás tetőszerkezetére is átterjedtek. Az épületet hét lakónak kellett elhagynia, közülük két embert a pécsi hivatásos tűzoltók hoztak ki, a mentők pedig kivizsgálásra kórházba szállítottak.  Az épület első emeletén és a garázsnál megfékezték a tüzet, jelenleg a ház keleti oldalán az izzó részeket oltják a pécsi, valamint a segítségükre érkezett siklósi, komlói és szigetvári tűzoltók – derül ki az OKF tájékoztatásából.