A szülők azt kérik a veszprémi érsekségtől, még ne akarja átvenni a füredi iskolát

A katolikus egyház a következő tanévtől szeretné átvenni a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola fenntartását – derült ki egy hete. A szülői munkaközösség pár napja levélben fordult a Veszprémi Főegyházmegyéhez, és dr. Udvardy György érsekhez jelezve, hogy szeretnének személyes megbeszéléseket, fórumot tartani az ügyben, amire a járványhelyzet miatt nincs lehetőség, ezért kérik, az átvételi szándék elhalasztását – értesült a hirbalaton.hu.

 

Mint arról beszámoltunk, Balatonfüred honlapján egy hete jelent meg a hír, hogy a katolikus egyház jogi nyilatkozatot tett arról, átvenné a füredi Eötvös Loránd Általános Iskolát, amely jelenleg állami fenntartásban működik, míg az ingatlan tulajdonosa az önkormányzat.

A tanintézmény közkedvelt a városban, több mint 400 diák jár ide. Komoly fejlesztések is történtek az elmúlt időszakban az intézményben. Tavaly év végén adták át a Magyar Kézilabda Szövetség pálya-felújítási programjának részeként a 35 millió forintból korszerűsített, modern burkolattal ellátott kültéri sportpályát az iskola udvarán, ahol a mindennapos testnevelésórák zajlanak.

– A fenntartóváltás kapcsán a döntés súlya az Eötvös Loránd Általános Iskola tanulóit képviselő szülőkön és az ott dogozókon nyugszik. Nekik kell eldönteni, reményeim szerint meghatározó többséggel, hogy milyen intézményt szeretnének a jövőben. A véleményüket mindenkinek tiszteletben kell tartani – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István, polgármester.

 

Ezt kérik a szülők

Az iskola szülői munkaközössége az érsekségnek írt levelében jelezte, a szülőknek rengeteg kérdése lenne a főegyházmegyéhez a szándékával, terveivel kapcsolatban, melyek megválaszolásához több fórumra, személyes találkozókra is szükség lenne, hiszen gyermekeik jövőjét meghatározó ügyben kell megfontolt döntést hozniuk. Mivel ilyen tájékoztatókra, egyeztetésekre a járványhelyzet miatt nincs lehetőség, és várhatóan ebben a tanévben már nem is lesz, a szülők arra kérik az érsekséget, hogy halassza el egy évvel az átvételi szándékát.