A szilveszterkor szolgálatban lévőket köszöntötték Keszthelyen (zaol.hu)

Az év utolsó óráin szolgálatban lévőket köszöntötte, és lepte meg virslivel, pezsgővel Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere az év utolsó napján.

Míg sokaknak a szilveszter mulatsággal telik, másoknak az év többi nappalához és éjszakájához képest jóval több munkát és segítségnyújtást jelent ez a nap.

A szilveszterkor szolgálatban lévő tűzoltókat, mentősöket, rendőröket köszöntötte Ruzsics Ferenc.

– Ők azok, akik egész évben vigyáznak, óvnak bennünket. Hálás szívvel köszönetet mondok azoknak is, akikhez ezen az estén nem tudtam eljutni: az összes szolgálattevő gyógyszertárosra, orvosra, ápolónőre, gondozónőre, s mindazokra, akik ma is azért dolgoznak, hogy jobban és biztonságban érezhessük magunkat – mondta a polgármester már 12 éve hagyományos köszöntő körútjáról.

A katasztrófavédelemnél 8 lánglovag volt szolgálatban (közülük négyen Pacsán). Angyal Péter tűzoltósági felügyelő elmondta: riasztásaik voltak az elmúlt szilvesztereken, de beavatkozniuk nem kellett.

A keszthelyi rendőrkapitányságon a polgármester érkezésekor nem volt ott minden szolgálatban lévő, hiszen a járőrpárosok a városban dolgoztak. Nyolcas Béla vizsgálati osztályvezető arról számolt be, hogy ilyenkor megerősített létszámban dolgoznak, s mindig több az esemény. Általában csendháborítás, garázdaság, ittasság miatti problémák miatt érkeznek bejelentések a rendőrségre.

A keszthelyi mentőállomás sem volt tele ügyeletben lévőkkel, hiszen éppen úton voltak segítséget nyújtani. Zombory József, a mentőállomás vezetője arról adott tájékoztatást, hogy egy eset- és egy mentőgépkocsival ügyelnek, s mindig jelentősen több riasztást kapnak szilveszterkor, mint máskor.