A szezon egyik legjobb síhétvégéje ígérkezik Eplényben

Tökéletes kondíciók várják a sísport szerelmeseit Eplényben ezen a hétvégén. Az elmúlt éjjel is üzemelt a szervezők által elnevezett “hógyár”, vagyis teljes kapacitással ontották magukból a hóágyúk a friss technikai havat. A nyitva lévő pályák mellett új szakaszokat is elkezdtek behavazni.

Jelenleg több mint 5,4 kilométernyi pályarendszeren, átlagban 60-80 centiméter mély havon lehet élvezni a síelést és snowboardozást az Intersport Síarénában. Mindenki megtalálja a számítását, hiszen a teljesen kezdő, kék színű családbarát pályáktól egészen a nemzetközi FIS minősítéssel rendelkező fekete versenypályáig minden elérhető Eplényben.

Január 26-án, azaz a mai napon az összes vendéglátó egységük üzemel, mindkét bejáratuk nyitva, és új szolgáltatást is bevezettek mától: közvetlenül a pálya mellett elérhető a meleg waxolás és polírozás, ezzel is megteremtve a vendégek teljes körű kiszolgálását.

Minden felvonójuk üzemelni fog a hétvégén, azaz óránként összesen 8.480 főt tudnak felszállítani a hegyre.

László Márk marketingvezetőtől megtudtuk, hogy a hazai síszezon megkezdése, azaz 2018. december 1-je óta több mint 170.000 köbméter havat gyártottak a pályákra. Emellett természetes havazásra, s ezáltal csodálatos fehér tájra is számítanak Eplényben.

További információk: siarena.hu