A szombati erős szél miatt vasárnap tartják a Balaton-átevezést Fonyód-Badacsony között

Fonyód önkormányzata közleményben tudatta, hogy a XI. Balaton átevezést Fonyód-Badacsony között június 25 helyett az előre kijelölt esőnapon, június 26-án, vasárnap tartják meg. Az eredeti kiírástól eltérően a helyszínen is lehet még nevezni! (A verseny ideje alatt rendezvény helyszíne mellett a kutyás fürdetőhely üzemel.)
(Fotó: Fonyód Média)

 

A szervezők döntése alapján a kijelölt esőnapon, június 26-án, vasárnap lesz a klasszikus Balaton átevezés Fonyód és Badacsony között. A helyszín változatlanul a Fonyódi Kutyás fürdetőhely partszakasza.

A korábbi információk szerint a rendezvényen a hagyományos Badacsony-Fonyód távon kívül lesz egy maratoni útvonal is, amely Balatonfenyvest is érinti. Bővült a kategóriák száma. Kajak, kenu, sárkányhajó, SUP és más evezős csónak kategóriában külön is indulhatnak nők és férfiak. A szervezők friss tájékoztatása szerint a helyszínen lehet még nevezni. A maratoni távra 10 órától, a hagyományos Fonyód-Badacsony-Fonyód 9 kilométeres távra 11 órától lehet startolni.

A szervezők közleménye:
Kedves Evezős Barátaink!
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton erős szél és eső várható a térségünkben, így a túra-versenyünket, változatlan menetrenddel, VASÁRNAP (2022.06.26.) RENDEZZÜK MEG! Aznap is szeretettel várunk Titeket!
Készüljetek!
Üdvözlettel:
Lehel László
További információ: https://balatonatevezesfonyod.hu/

(Fotó: Fonyód Média)