A Szabadtéri Színházak Szövetség tagjává vált a Kultkikötő

Egyhangúlag választotta tagjává a Kultkikötőt a Szabadtéri Színházak Szövetsége, a több mint 20 éves múltra visszatekintő, a hivatásos magyarországi szabadtéri színházakat tömörítő szakmai szervezet. A szövetség tagjai Balatonföldváron találkoztak – a Kultkikötő közleménye szerint.

A szövetség elnökségi ülésén Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója egy bemutatkozó prezentációban vázolta a 14. évadát kezdő Balaton-parti programsorozat múltját és a jövővel kapcsolatos terveket. Az elnökség ezt követően választotta egyhangúlag tagjai közé a Kultkikötőt.

Nagyon örülünk annak, hogy a bemutatkozóban is felvázolt víziónknak most már az is része, hogy a legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválokkal közösen gondolkodhatunk olyan húsba vágó kérdésekről, mint például a nemrégiben megszüntetett TAO helyébe lépő támogatási rendszer kidolgozása” – fogalmazott az ülés után Nagy Viktor. Hozzátette: „bízunk benne, hogy egymást segítve, és egymást támogatva a szabadtéri színházak, így a Kultkikötő hangja is hallatszik majd az egyeztetéseken, amelyek már megkezdődtek a kulturális tárca és a Szabadtéri Színházak Szövetsége között”.

A hét eleji ülésen erről is, és még sok más, a szabadtéri színházak működését és jövőjét érintő, halaszthatatlan kérdésről egyeztetett a Pócza Zoltán (Kőszegi Várszínház) vezette szakmai grémium, amelynek a frissen csatlakozott Kultkikötő mellett az Agria Nyári Játékok, az Esztergomi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a Szabad Tér Színház, a Szarvasi Víziszínház, a Szentendrei Teátrum és Nyár, valamint a Zsámbéki Színházi Bázis is tagja.